onsdag 1 september 2010

Moderaterna annonserar med Saddam Hussein-anstruken flagga

Så här ser Iraks flagga ut sedan man kastat av sig det diktatoriska arvet efter Saddam Hussein.


Moderaterna i Sigtunabygden har stora problem med stödet i stadsdelen Valsta i Sigtuna kommun och bland invandrade svenskar i allmänhet. I ett desperat försök att göra inbrytningar i en väljarkår där socialdemokraterna är mycket starka har de i dagens nummer av tidningen Sigtunabygden fört in en helsidesannons. Annonsen handlar huvudsakligen om ett fullständigt orealistisk stadsbyggnadsprojekt i centrum som inte går att förverkliga de närmaste 20 åren.

Annonsen inbjuder till samtal med Moderaternas flerspråkiga representanter och kandidater och pryds av 18 flaggor, varav en är den skånska – vilket förmodligen syftar på oppositionsrådet som kommer ifrån Skåne. Skrattet fastnar dock snabbt i halsen när man tittar strax ovanför till höger om den skånska flaggan. Där finns nämligen en Saddam Hussein-anstruken irakisk flagga som avskaffats i två steg 2004 och 2008.

Den Saddam Hussein-anstrukna flaggan med tre stjärnor som Moderaterna använder i sin annons anspelar på Saddams Baath-paarti och Iraks stöd till panarabismen. För minoriteter i Irak, så som kurder och assyrier/syrianer är det synonymt med förtryck och förföljelse, själva anledningen till att de flytt till Sverige.

- Jag trodde inte det var sant när jag såg annonsen. Det här är ett slag i ansiktet på oss som flytt undan Saddam Husseins diktatur och varit aktiva för att få demokrati i Irak. När vi 2008 lyckades få en ny flagga så var det en viktig symbol för det nya Irak, säger Ali Wandi (S) kandidat till kommunfullmäktige och riksdagen och fortsätter:

- Tyvärr visar det här moderaterna totala ointresse och okunskap om oss som flytt undan diktaturer och kommit till Sverige för att få en fristad. Det visar också att deras plötsliga intresse för oss som bor i Valsta bara har med valet att göra.


Flera personer har idag hört av sig till Socialdemokraterna och varit upprörda över Moderaternas annons och undrat över vad Socialdemokraterna tänker göra.

Detta är ett stort hån mot de som flytt undan Saddam Husseins diktatur, inte minst kurderna i vår kommun. Så här går det när de nya Moderaterna söker sig in på områden de inte behärskar. En offentlig ursäkt borde vara på sin plats!

0 kommentarer:


Free Blogger Templates by Isnaini Dot Com and BMW Cars. Powered by Blogger