fredag 2 mars 2012

24 nya hyresrätter i ett passivhus på Lyckostigen i Märsta

Om du åker på Tingvallavägen i Märsta och tittar upp mot Lyckostigen 7 ser du hur Sigtunahems bygge av nya hyresrätter fortsätter (se fotot ovan). Det är 24 lägenheter i olika storlekar i ett mycket energisnålt hus som NCC uppför.

Huset är till och med så energisnålt så att det kan kallas för ett passiv-hus. Huset värms med andra ord i mycket stor utsträckning upp av kroppsvärmen från de boende, tekniska prylar i lägenheterna och från huset tekniska anläggningar. Det blir det det första passiv-flerbostadshuset som byggs i Sigtuna kommun.

Inflyttning är beräknad till november/december i år.

Jag behöver väl knappast tillägga att Moderaterna i Sigtuna röstade nej till husbygget?!

Den 14 september 2011 tog jag det första spadtaget för projektet (se fotot nedan).

2 kommentarer:

Felipe Sanhueza (M) sa...

Johansson, det är inte byggnaden i sig som Moderaterna röstade emot. Vi är emot den segregerande politik som du och ditt parti för.

Vi är för en kommun som integrerar och värnar om alla dess medborgare. Därför vill vi att det byggs en fördelad blandning av boendeformer om bostadsrätter, hyresrätter och äganderätt.

Anders Johansson sa...

Jo, det är huset isig och de 24 hyresrätterna röstade ni Moderater nej till. Sigtunahem ville bygga ett kompletterande hus på sin egen mark i ett så kallat "fill- in-projekt". Detta framstående och miljösmarta projektet röstade Moderaterna nej till, så som så många andra projekt. Det är fakta och går bra att läsa i protokollen för den intresserade. Varför kan du inte bara stå för er politik och försvara den istället?


Free Blogger Templates by Isnaini Dot Com and BMW Cars. Powered by Blogger