fredag 22 maj 2009

Arlanda-kommuner i samverkan - vi vill ha snabbtågsförbindelse till Arlanda

Sedan några år tillbaka samarbetar de kommuner som finns i Arlandas direkta närhet om frågor som rör flygplatsen med fokus på infrastruktur- och näringslivsutveckling i en flygplatsregion. Kommunerna är Sigtuna, Knivsta, Vallentuna och Upplands Väsby. Representanter för LFV Stockholm-Arlanda Airport deltar också.

I samarbetet träffas kommunalråd, oppositionsråd och kommundirektörer. Kopplat till oss finns också berörda tjänstemän som tar fram underlag och förslag.


I onsdags träffades vi i Upplands Väsby. Vi diskuterade en gemensam hållning inför länsplanen för infrastrukturfrågor, processens kring Arlandas nya miljömål, förutsättningarna för bostadsbyggande, besöksnäringen och förslaget till en ny kollektivtrafiklag. En fråga som kräver snabb handläggning är yttarndet från regionen om framtida snabbtågsförbindelse med södra Sverige och kontinenten där vå bestämda uppfattning är att den måste finnas ända fråm till Arlanda och inte sluta söder om Stockholm. Vi kommer gemensamt uppvakta staten om detta.

0 kommentarer:


Free Blogger Templates by Isnaini Dot Com and BMW Cars. Powered by Blogger