fredag 18 december 2009

(M)-regeringen kunde gjort mycket mer för SAAB

Beskedet idag om att GM lägger ner SAAB är en katastrof för enskilda, Trollhättan och svensk industri. (M)-regeringen kunde ha agerat mycket tidigare och mer kraftfullt. De borgerliga regeringarna i Tyskland och Frankrike slår vakt om sin fordonsindustri och lyckats rädda denna strategiskt viktiga näring genom krisen. Samtidigt tyckte den svenska regeringen att SAAB-arbetarna skulle tillverka vindkraftverk istället …

Moderaterna förstår sig uppenbarligen inte på SAAB:s strategiska roll i svenskt näringsliv. Det handlar inte bara om att tillverka bilar. Det handlar om Sveriges förmåga att i framtiden hävda sig som industrination. Det handlar om forskning- och utveckling, om svensk ingenjörskonst, om att vi som litet land ska kunna behålla en unik kompetens som inte bara kommer den övriga fordonsindustrin till del, utan även stora delar av övrig svensk industri. Det är i detta sammanhang som SAAB ska ses.


Genom en samverkan mellan det privata näringslivet och staten har vi i Sverige åstadkommit något som inget annat land i vår storlek kommit i närheten av. Ericsson, SAAB, Volvo, Astra Zeneca, Electrolux, Scania, Alfa Laval, ABB, Bofors – listan kan göras längre. Moderaterna har aldrig begripit sig på denna samverkan. Idag fick vi tyvärr ytterligare ett bevis för det.

Att Moderaterna leder en arbetslöshets- och bidragsregering blir tydligare för varje dag som går.

0 kommentarer:


Free Blogger Templates by Isnaini Dot Com and BMW Cars. Powered by Blogger