måndag 22 februari 2010

Nu är Sigtuna kommun en Fairtrade City!


Nu har vi Sigtuna kommun äntligen hamnat i den exklusiva skara städer som bedriver ett aktivt arbete för en ökade etisk konsumtion.

I fredags tog jag emot diplomet från Föreningen Rättvisemärkts Emma Rung i samband med nätverket Frukostklubbens sammankomst på Sigtunastiftelsen. Det känns bra eftersom det var på mitt initiativ som vi i kommunen började arbeta för att bli en Fair Trade City.

Sigtuna kommun har i dag ett 40-tal engagerade lokala aktörer. 20 arbetsplatser köper Rättvisemärkt kaffe till fikarummet, fem butiker erbjuder rättvisemärkta varor i sitt sortiment och inte mindre än 16 caféer och restauranger erbjuder sina kunder rättvisemärkta produkter. Vi ansökte om att bli Fairtrade City under hösten 2009 och höjer nu ribban rejält för sin egen verksamhet när det gäller upphandling av etiskt märkta varor.

Benämningen Fairtrade city är en diplomering från organisationen Rättvisemärkt. Organisationen jobbar för att förbättra arbets- och levnadsvillkor för odlare och anställda i utvecklingsländer. Idag finns bland annat rättvisemärkt te, vin, choklad, och även bomull, rosor fotbollar.

0 kommentarer:


Free Blogger Templates by Isnaini Dot Com and BMW Cars. Powered by Blogger