onsdag 14 april 2010

Antikrundan till Steninge slott i Sigtuna kommun

På bilden: Per Taube, ägare till Steningeslott genom Gelba Management, Ingrid Stokka, chef på Steninge slott kulturcenter och jag.

29 augusti kommer till Antikrundan till Steninge slott. Sigtuna är en av sex kommuner i Sverige som får besök av ett av Sveriges mest populära livsstilsprogram.

Det betyder oerhört mycket att Antikrundan kommer till vår kommun. Det kommer inte bara uppmärksamma Steninge slott utan även den övriga unika kulturbyggden med Sveriges första stad, fyra slott och sju medeltida kyrkor. Allt detta i samma kommun som Arlanda flygplats finns. Det här kan bidra till att en star besöksnäring blir ännu starkare.

Sveriges Television verkliga långkörare Antikrundan sänds för 21 året i rad nästa sommar och Steninge slott i Sigtuna kommun är en av de platser som kommer att få besök. Nytt för säsongen är att man strävar efter miljöer med karaktär, där av valet av 1700-talsslottet Steninge.

Steninge Slott kallas för den karolinska herrgårdskulturens finaste och är vackert beläget vid Mälaren. Steninges historia sträcker sig ända tillbaka till 1200-talet, men epokerna med familjerna Gyllenstierna (1649 - 1735) och von Fersen (1736 - 1839) har satt de djupaste spåren i Steninges historia. Platsen för inspelningen kommer att äga rum i Stenladugårdens slottsgalleria. En byggnad från 1800-talets mitt som med sina 1200 kvadratmeter golvyta kommer att ge gott om utrymme för både antikviteter och besökare.

0 kommentarer:


Free Blogger Templates by Isnaini Dot Com and BMW Cars. Powered by Blogger