måndag 10 maj 2010

Nu blir det café, uteservering, toalett och vänthall i Märsta station

Så här kommer stationen se ut när verandan är byggd (övre bilden)
Nästa måndag fattar kommunstyrelsen beslut om anpassningsåtgärder av Märsta station. Därefter blir det full fart i förberedelserna för att redan till sommaren kunna öppna café, uteservering, toalett och vänthall i Märsta station. Det är efterlängtat av många resenärer och andra.

Verksamheten ska drivas av en privat entreprenör och det kommer att vara öppet mellan kl. 06.00 och 21.00 på vardagar. På helger öppnar man senare.

Att det bli ett café med servering även utomhus på en veranda ökar trivseln och servicen ytterligare.

Eftersom det moderatstyrda SL inte tar sitt ansvar för att åstadkomma den mest basala servicen vid en stor pendeltågsstation kliver nu Sigtuna kommuns politiska ledning in (Socialdemokraterna, Centerpartiet, Miljöpartiet). Vi kan inte vänta längre på att pendlare och andra får sitt rättmätiga service.

Moderaterna struntar i Märsta station. Som jag har berättat tidigare är det viktigare för dem att satsa 250 miljoner kronor på några hundra meter spårväg utanför NK i Stockholm city, den så kallade NK-expressen, än att rusta Märsta station till anständiga nivåer. Det är ett tydligt val. Med det otroliga slarv och slöseri som moderaterna i SL, där Peter Kockum (M) från Sigtuna stad sitter i styrelsen, ägnar sig åt skulle det inte förvåna mig om det kostnadsmässigt drar iväg ytterligare innan det hela är klart.

Det enda Kockum (M) har lyckats skaka fram är två värmekurer som placeras på perrongerna på plattformarna till sommaren. Och det är han nöjd med! Nej, det är tur att kommunledningen tar tag i stationsfrågan och att det snart går att byta ut Kockum (M) mot någon som har högre ambitioner med Märsta station.

0 kommentarer:


Free Blogger Templates by Isnaini Dot Com and BMW Cars. Powered by Blogger