lördag 8 maj 2010

DHL:s nya terminal i Rosersberg är invigd - över 60 nya jobb till kommunen

DHL:s nya terminal i Rosersberg har 71 portar
Igår invigde det internationella fraktbolaget DHL Freight sin nya terminal i Rosersberg, en av flera företags-etableringar det senaste året i det växande arbetsplatsområdet.

För ett drygt år sedan tog jag första spadtaget för DHL:s nya terminal. Idag får jag vara med om ytterligare en invigning av en ny företagsetablering. Det är viktigt bra. Speciellt glädjande är att konstatera att vi har fått över 60 nya arbetstillfällen och ytterligare stärkt kommunen som sverigeledande inom logostik.

Terminalen har idag cirka 4000 ankommande och 5000 avgående sändningar per dag och med läget norr om Stockholm med absolut närhet till Stockholm Arlanda flygplats förväntar sig företaget många positiva effekter. Minskade körsträckor, större närhet till kunder, ökad effektivitet när det gäller godshantering från underleverantörer och ökad produktivitet till hela Stockholmsområdet. Den nya terminalen omfattar totalt 9000 kvadratmeter terminalyta och har i dagsläget 40 terminalarbetare, 10 tjänstemän och 60 yrkesförare.

0 kommentarer:


Free Blogger Templates by Isnaini Dot Com and BMW Cars. Powered by Blogger