onsdag 26 maj 2010

SPRICKA I HÖGERALLIANSEN OCH (FP) OM UTVECKLINGEN AV VALSTA CENTRUM

Socialdemokraterna, Centerpartiet och Miljöpartiet har idag gjort följande uttalande:

Kommunledningen i Sigtuna kommun, Socialdemokraterna, Centerpartiet och Miljöpartiet de gröna, har tillsammans presenterat ett utvecklingsprojekt för den centrala delen av Valsta. satsningen innehåller flera viktiga komponenter. Ett köp av centrumanläggningen som ska rustas upp och anpassas till nya hyresgäster, bygga nya lokaler och en ny entré, bygga bostäder i olika upplåtelseformer, rusta upp omgivningarna med en ny parkeringsplats, en ny torgyta för handel och med planteringar. Viktiga funktioner som biblioteket, Valstasatsningen och Sigtunahems områdeskontor ska flytta till centrum. Dessutom vill kommunledningen öppna ett medborgarkontor. Där ska invånarna kunna komma i kontakt med kommunen i olika ärenden och få information, hjälp och stöd av olika slag.

Reaktionen från högeralliansen var lika snabb som väntad. De säger nej. Folkpartiet var först ut på banan och meddelade via både sin politiske sekreterare och vice ordförande att (FP) och högeralliansen i sin helhet säger nej. Längst gick emellertid (FP):s gruppledare som i ett pressmeddelande tillsammans med Sigtunahögern (M+SFS) hade bland annat följande kommentarer till våra förslag: ”Det är mossig socialistisk ideologi som ligger bakom ett sådant förslag” och ”socialisering av det privata näringslivet borde höra till det förgångna”.

Vi har tagit högeralliansens kritik med ro. Från invånarna har vi känt ett mycket starkt stöd för våra utvecklingsplaner av centrala Valsta och centrumanläggningen. Vi har förstått att det stödet även har funnits från flera representanter inom högeralliansen, men att de har fått stått tillbaka för de mer ideologiskt renläriga.

Nu har dock inte bara högeralliansen, utan även Folkpartiet, spruckit i den stora och viktiga från om en utveckling av centrala Valsta och Valsta centrum. En av Folkpartiets främsta kandidater Dan Rosenholm (FP) har meddelat att han stöder vårt förslag om vi kan tänka oss sälja centrum efter att en upprustning har skett och att det också skapas lokaler i markplan på de nya byggnader som planeras uppgöras. Det är i linje med vad vi har sagt hela tiden. Därmed har Rosenholm (FP), Socialdemokraterna, Centerpartiet och Miljöpartiet de gröna samma inställning i denna fråga. Det är glädjande.

Nu råder dock stor förvirring inom högeralliansen och inom Folkpartiet i en av valets viktigaste lokala frågor. Att Folkpartiets gruppledare inte kan rösta på samma förslag som oss framstår som givet efter hans tidigare uttalande. Han kan ju omöjligen rösta på ett förslag som han själv betecknar som mossig socialistisk ideologi och en socialisering av det privata näringslivet. Vi välkomnar dock alla folkpartister och andra inom högeralliansen som kommer att stödja vårt förslag om Nya Valsta centrum. Hur många är ni?

Märsta 2010-05-26

Anders Johansson
Socialdemokraterna

Bosse Andersson
Centerpartiet

Gunilla Lundqvist
Miljöpartiet

2 kommentarer:

Roger sa...

En allmän fråga

Hur ser det ut för kommunen framöver när det kommer till campingplatser?

Blir det någon ny campingplats i kommunen?

Anders Johansson sa...

Hej! Jag hoppas på en campingplats. Ska den bli bra böer den dock klara 150-200 husvagnar och ligga nära vatten. har du något förslag på var?
Jag skulle vilja ha den i närheten av Steningebadet, men markägaren Försvarsmakten säger nej.


Free Blogger Templates by Isnaini Dot Com and BMW Cars. Powered by Blogger