onsdag 15 september 2010

Jag har polisanmält Michael Harvey (KD) för förtal

Jag har aldrig i mitt liv polisanmält någon. Och det trots att jag har fått utstå en hel del märkliga påhopp under min tid i politiken. Men idag blev måttet rågat.


Jag har till polisintendenten vid polisstationen i Sollentuna polisanmält Michael Harvey för förtal.

Här är polisanmälan:

-------------------------------------------------------------------------------------

Michael Harvey, som är gruppledare för Kristdemokraterna i Sigtuna kommun, har den 13 september 2010 offentligt anklagat mig för att ha lagt mig i ett ärende i kommunfullmäktige på ett sätt som innebär att det ska ha förelegat ”jäv av allvarligast tänkbara art”. Vidare påstås att kommunfullmäktigeledamöterna ”med berått mod lurats av Anders Johansson att fatta ett beslut om att investera omkring 60 miljoner kronor av kommunens pengar på helt falska grunder”. En utskrift av Michael Harveys uttalande bifogas.


Anklagelserna är helt ogrundade. De syftar till att få mig att framstå som brottslig eller klandervärd i mitt levnadssätt. Den lämnade uppgiften är ägnad att utsätta mig för andras missaktning. Anklagelserna är djup kränkande för mig som person. Jag får därför härmed anmäla Michael Harvey för förtal enligt 5 kap. 1 § brotts­balken.


När det gäller anklagelsen om jäv framgår det klart och tydligt av den tillämpliga jävsbestämmelsen (5 kap. 20 § kommunallagen) att jäv inte förelegat, och heller inte kunnat, föreligga. Detta torde vara uppenbart för var och en.


Avseende påståendet att jag med berått mod lurat kommunfullmäktigeledamöterna, syftar det till, vilket framgår av Harveys offentliga uttalande, att en eventuell etablering av en ICA-butik skulle ha varit avgörande för kommunfullmäktiges ställningstagande i frågorna om Märsta centrum och Valsta centrums framtid. Detta är inte med sanningen överensstämmande. Kommunfullmäktiges beslutsunderlag i de båda ärendena bifogas. Harveys uttalande har alltså enbart till syfte att utsätta mig för andras missaktning.

------------------------------------------------------------------------------------

3 kommentarer:

Inga Lena sa...

Men varför i hela fridens namn bjöd du in märsta.nu att följa med till polisen? Hur tänkte du?

Antagligen att ingen skulle nämna anmälan förrän långt efter valet om inte media var där, eller?

Om ett träd faller i skogen...och ingen finns i närheten som kan höra det...låter det då? :)

Anders Johansson sa...

DEt är självklart viktigt att märsta.nu:s läsare får veta att jag polisanmäler Harvey. Det är viktigt och visar hur oerhört allvarliga hans anklagelser är.

Anonym sa...

Självklart har medborgarna rätt att veta det. Det sa jag inget om.

Däremot tycker jag att symbiosen mellan kommunalrådet och "den tredje statsmakten" är anmärkningsvärd. Fast det är främst märsta.nu:s problem, inte ditt.

Mediestrategiskt var det ingen fullträff för dig heller, om du frågar mig. Att gå till polisen tillsammans med en nyhetssajt verkar lite...hur ska jag säga...media-ivrigt. Som att uppmärksamheten i sig var lika viktig som själva handlingen.

Man skulle kunna misstänka krokodiltårar, i ordets rätta bemärkelse. Om man nu var lagd åt det cyniska hållet. :)

Ps. Du gör ett bra jobb. Fokusera på det! DET blir bra nyheter och positiv uppmärksamhet.


Free Blogger Templates by Isnaini Dot Com and BMW Cars. Powered by Blogger