torsdag 17 mars 2011

Nu är vi över 40 000 invånare i Sigtuna kommun - utvecklingen fortsätter!

Kommunledningens (S, C, MP) offensiva utvecklingsarbete ger tydliga resultat. Hög takt i bostadsbyggandet och stora investeringar både från kommunens sida och näringslivet har gjort att kommunens befolkning ökat kraftigt de senaste 5-6 åren. Under perioden har kommunen varit en av de snabbast växande i landet. Nu har kommunen passerat ett invånarantal på 40 000 persomer. De senaste årens offensiva bostadsbyggande och de höga födelsetalen har gjort att befolkningen ökat kraftigt. Under 2010 ökade kommunens invånarantal med närmare 800. Vid årsskiftet passerade kommunen 40 000 invånare.


Ingen annan enskild sak är en så viktig framgångsfaktor som en växande befolkning. Med fler invånare får vi fler skattebetalare och ökade statsbidrag. Vi blir fler som delar på våra kostnader och resurser för att fortsätta utveckla kommunen skapas. Den lokala handeln, tjänstesektorn och övriga näringslivet får en större lokal marknad, det är bra för tillväxten och ger fler jobb i kommunen. Sammantaget är den starka befolkningstillväxten ett bevis på att vi genom hårt arbete blivit en attraktiv kommun för både människor och företag, det är mycket glädjande!


Senast kommunen passerade en liknande gräns var år 1988 då kommunen växte till över 30 000 invånare. Befolkningsökningen var relativt blygsam i slutet av åttiotalet men sedan oavbrutet ökat stadigt. Under senare år har den tagit rejäl fart.

Mediankommunen i Sverige har cirka 15 000 invånare. Medelkommunen har cirka 30 000 invånare.

God tillgång till bostäder i natursköna miljöer nära Mälaren, goda kommunikationer, bra företagsklimat, ett rikt föreningsliv med bra utbud av kultur- och fritidsaktiviteter, satsningar på upprustning och nybyggnation av förskole- och skollokaler är en del av förklaringen bakom att så många, främst unga barnfamiljer, väljer att flytta till kommunen.
Det finns naturligtvis inget självändamål i att passera just 40 000 invånare, men det tjänar som en tydlig symbol för en kommun med hög tillväxttakt och stor framtidsoptimism.

1 kommentarer:

Maggie Divina sa...

Ja du och fler bidragsugande slavar under soc kommer det att bli med tanke på alla somalier Ni har tagit in. 40 000 är ingenting, med tanke på att dessa i genomsnitt har 10 barn/familj. Det kommer att bli ett somalie harem i denna kommun, och du undrar varför så många röstade på
Sverige demokraterna...

Jag var socce från början. Tills jag fick inside info om hur människor utnyttjar systemet och får ut nästan det dubbla av vad jag får som hårt arbetande. Människor sitter med olika diverse bidrag, 10 barn /hushåll och leker svenska hemma fruar på min bekostnad - mina skattepengar. Och vad får jag? Arbeta och försörja bidragsfuskare!

Ok, ifall det var välgörenhet, men vet du vad? Jag torkar hellre arslet med dessa skattepengar, än att finansiera bidragsfuskare, alkolister och narkomaner.

Det är otroligt synd att minoriteten av alla bidragstagare som är riktigt behövande ska hamna i kläm. Men så går det när man inte integrerar människor i ett samhälle. Herregud vad har hänt med gamla vackra vänortsringen? Det är ju ingen som vill bo där längre. Bostadsrätterna har rasat ofantligt i pris där. Ärligt Anders! Vem fan vill bo i ett område med 40 000 bidragstagare. Jag antar att du inte bor i Valsta, har jag fel?


Free Blogger Templates by Isnaini Dot Com and BMW Cars. Powered by Blogger