torsdag 19 maj 2011

Gigantiskt permanent utomhusmässa skapas i Sigtuna kommun – vi välkomnar Stockholm Outdoor Exhibition Area

Här på Skepptuna Golf etableras norra Europas största utomhusmässa - Stockholm Outdoor Exhibition Area. Foto: Anna Tegelberg, MaskinExpo

Vi i kommunledningen (Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Centerpartiet) kunde i dag officiellt hälsa Nordens största maskinmässa, MaskinExpo till oss. MaskinExpo har köpt Skepptuna golfbana och kommer där att skapa ett gigantiskt mässområde som får namnet Stockholm Outdoor Exhibition Area.

När det stod klart att MaskinExpo skulle söka sig ifrån Barkarby ställdes stora krav på den nya placeringen. Närhet till Stockholm och bra kommunikationer, god tillgång till hotellrum, stora ändamålsenliga ytor med flexibilitet var några viktiga parametrar.

När Stockholm Outdoor Exhibition Area nu skapas i Sigtuna så blir mässområdet 50 procent större än det nuvarande - 630 000 kvm böljande landskap med björkdungar, gräsytor och dammar. Bedömningen är att Stockholm Outdoor Exhibition Area.kan bli norra Europas vackraste område för utomhusmässor.

Det har varit väl känt att MaskinExpo sökt ett nytt mässområde och i arbetet med att hitta Stockholm Outdoor Exhibition Area har MaskinExpo träffat flera kommuner. De har ansett att Sigtuna kommun har ställt upp på ett mycket bra sätt och att läget är bra. Det gläder mig mycket! Dialogen mellan företaget och kommunen har varit positiv och pågått under en längre tid.

Det faktum att Sigtuna är Sveriges fjärde största kommun när det gäller hotellnätter och att det bara i kommunen finns 3 000 bäddar har varit till stor fördel när valet av etableringsort gjordes.

Fördelen med att köpa en golfbana visade sig snabbt för MaskinExpo. Marken är perfekt underhållen och klubbhuset inrymmer allt en mässa behöver. Sekretariat, restaurang, konferensrum, dusch och bastu finns redan och som bonus finns en gigantisk stengrill av amerikansk modell intill den trevliga uteplatsen. En perfekt plats för utställare att vila fötterna och blicka ut över Nordens största maskinmässa…

MaskinExpo 2012 blir första evenemang på Stockholm Outdoor Exhibition Area. äger rum torsdag – lördag 24-26 maj 2012.

Innan dess ska en hel del göras klart. En ny mässkarta ska ritas, vilket gör det möjligt att göra en helt ny disponering av mässorådet. En slinga planeras där besökaren går runt mässområdet med montrar på vardera sidan. Utställarna kommer också för första gången att stå uppdelade i kategorier. Idag har den nyaste utställarkategori, bergsektorn, ett eget område. Nu kommer samma sak kunna göras för kategorierna grönytor, entreprenad, liftar, transportbilar, lantbruk, vägunderhåll, osv.

Pressvisning av området äger rum i slutet av augusti.

Detta är en oerhört viktig och strategisk etablering för kommunen och stärker den redan starka destinationen ytterligare.

Stockholm Outdoor Exhibition Area – välkomna till oss!

0 kommentarer:


Free Blogger Templates by Isnaini Dot Com and BMW Cars. Powered by Blogger