söndag 15 maj 2011

Invigningsmässa i Sankt Johannes kyrka

Idag har varit en stor dag för många av Sigtuna kommuns invånare. Efter många, många års väntan kunde de 300-400 familjer som är medlemmar i syrisk ortodoxa församlingen fira att deras alldeles egna kyrka är klar. Mycket hårt och hängivet arbete ligger bakom denna bedrift.

Med på invigningsmässan fanns inte bara biskopen från det syrisk ortodoxa ärkestiftet i Södertälje, utan också biskopar från Libanon, Turkiet och Syrien. Svenska kyrkan var representerad på högsta nivå genom ärkebiskop Anders Wejryd.

Under mässan, med närmare 1000 personer närvarande fick jag möjlighet att framföra kommunens gratulationer och lyckönskningar. I direktsänd syriansk tv som kan ses i cirka 80 länder hade jag även möjlighet att sända en hälsning till syrianer runtomkring i världen och välkomna dem till besök i vår kommun.

Kommunledningen var välrepresenterad med bland annat Britt Lundin (MP), Bosse Andersson (C) och fem nämndordföranden (S). På plats fanns också riksdagsledamoten Yilmaz Kerimo (S) från Södertälje.

0 kommentarer:


Free Blogger Templates by Isnaini Dot Com and BMW Cars. Powered by Blogger