söndag 24 juli 2011

(S) i Sigtuna kommun sänder kondoleanser till (S) i Porsgrunn kommune

Märsta 2011-07-24


Sigtuna socialdemokratiska arbetarekommun
Ordföranden


Porsgrunn Arbeiderparti
Leder Christian Tynning Bjørnø


Partivän!

Jag skriver till dig på uppdrag av styrelsen för Socialdemokraterna i Porsgrunns vänort i Sverige, Sigtuna.

Med bestörtning och avsky har vi nåtts av budskapet om de ofattbara händelserna på Utöya. Med anledning av detta framför vi våra djupaste kondoleanser till Arbeiderpartiet i Porsgrunn, hela det Norske Arbeiderparti och Arbeidernes Ungdomsfylking.

Den svenska och norska socialdemokratin har en lång och unik och historia av nära samarbete. Det har grundlagts genom de goda och intensiva relationerna mellan Arbeidernas Ungdomsfylking (AUF) och Sveriges Socialdemokratiska Ungdomsförbund (SSU). Vi är många som under årens lopp varit på Utöya och deltagit i någon av AUF:s arrangemang. Beskedet om de bestialiska morden på våra partivänner i AUF känns därför extra tung och påtaglig.

Idag och i den nära framtiden kommer vi bara känna förtvivlan och den djupaste sorg. Våra tankar går till de drabbade och deras anhöriga.

Om en tid kommer vardagen tillbaka. Då ska vår rörelse, socialdemokratin, gå stärkt ur tragedin och krisen. Våra idéer hör framtiden till. Våra värderingar behövs mer än någonsin. Demokratin, solidariteten och och humanismen måste erövras varje dag, det har inte minst händelserna på Utöya och i Oslo visat.

Vi står vid er sida. Idag och i framtiden.


Med de varmaste hälsningar,


Anders Johansson

0 kommentarer:


Free Blogger Templates by Isnaini Dot Com and BMW Cars. Powered by Blogger