torsdag 15 september 2011

Holst in, Kelfve ut?

Idag har jag tillsammans med partivännerna Ibrahim Khalifa, Lola Svensson och Anna Johansson skrivet en insändare om cirkusen inden moderatledda oppositionen. Insändaren publicerades på sigtunabygden.se men släcktes senare ner. Därför publicerar jag den här:

”När det nu gått ett år sedan kommunvalet finns det anledning att reflektera över det parlamentariska läget och hur de politiska alternativen ser ut. På ena sidan står en stabil blocköverskridande kommunledning och på andra sidan en idéfattig och splittrad opposition.

Efter tre förlustval i rad tycks en moderatledda oppositionen inte ha lärt sig något. Förutom en orealistisk politik där inte ett enda samlat alternativ i någon stor fråga har kunnat presenteras har hög medelålder, ojämställdhet, brist på mångfald och brist på god geografisk representation varit minst lika slående som tidigare.

Oppositionen har under det första året drabbats av en rad avhopp och interna konflikter. Nyligen hoppade Folkpartiets personvalda etta, Charlotta Lundberg, av fullmäktige. Bertram Langemar (M) har bytt parti till Samling för Sigtuna, vars ledande företrädare Anders Haag har lämnat alla uppdrag. Timeouterna inom oppositionen har avlöst varandra och närvaron i fullmäktige är bristfällig, speciellt från kristdemokratiskt håll. Listan kan göras mycket längre och vi kommer inom kort släppa en rapport om detta.

Innan han tog timeout brukade vi säga att Olov Holst (SFS) är oppositionsledaren, även om Henrik Kelfve (M) är oppositionsrådet. Nu verkar vi få mer än rätt. Enligt flera samstämmiga uppgifter har Olov Holst blivit medlem i Moderaterna. Detta samtidigt som Henrik Kelfve nog börjar inse det omöjliga i att förändra och utveckla Moderaterna i Sigtuna och enligt vad vi erfar söker nytt jobb.

Olof Holst var aktuell som oppositionsråd redan efter Lars-Göran Sörqvist, men Moderaterna vågade då inte importera en person från ett annat parti, de importerade en moderat från en annan kommun istället. Den här gången tycks de ha löst det på ett smidigare sätt. Hur kommer Holst i ett sådant läge göra med sin Samling för Sigtuna-plats i fullmäktige? Kommer de moderata medlemmarna i Märsta acceptera ännu mera Sigtuna stad-dominans? Kommer Saouk att motkandidera?

Hur det än blir skulle den politiska diskussionen i kommunen bli bättre av en stabil och seriös opposition.”

1 kommentarer:

Anonym sa...

Som jag skrivit till dig i ett personligt mail så tycker jag att den spekulation som du och dina kollegor bedrivit inte varit värdig.

Nu vet ni alla att Henrik byter inriktning så man hade kanske kunnat vänta sig ett lycka till?

Den typ av kommentarer som socialdemokrater skrivit i olika sociala forum och på Märsta.nu hade jag inte väntat mig när en person stiger av.
Ovärdigt och trist.

Jag hoppas att du och dina kollegor hittar nya sätt att värdera Henriks gärningar i och med att han nu jobbar hos en av kommunens viktigaste arbetsgivare.
Jag hoppas också att ni lyckas verka konstruktivt för att vår skol/sociala situation förbättras och inte bränner krutet på insändare och utspel.

Trevlig helg!

Mattias Broman (m)


Free Blogger Templates by Isnaini Dot Com and BMW Cars. Powered by Blogger