söndag 22 januari 2012

Snabbt beslut med bred uppbackning om ny partiordförande. Det är vad som behövs!

Det finns många fina tankar på hur vår partiordförande ska utses i framtiden. Det tycker jag är viktigt, riktigt och bra. I det läge vi nu befinner oss i har jag dock en bestämd uppfattning: 

Vårt parti behöver nu inte extra kongress, tillfälliga lösningar eller långa valprocesser. Vi behöver ett förslag på partiledare med mkt brett stöd och som kan gå in med full kraft direkt. Jag hoppas och tror att vi får det mycket snart!

På ordinarie partikongress 2013 tar vi lugn och ro ställning till hur framtida valberedningsprocesser ska gå till. Så tycker jag.

12 kommentarer:

Anonym sa...

Jag vill bara att du ska veta att Du är En av dessa som fått mej att begära mitt utträde ur partiet. Jag har tappat lusten att arbeta för ett parti där sådana som Du, Anders Johansson m.fl., hellre går ut och kritiserar våran demokratiskt valda ledare, istället för att koncentreara dej på att få ut vår politik. Jag hoppas av hela mitt hjärta, att SAMTLIGA ur VU och partistyrelse tar sitt ansvar och AVGÅR. Speciellt NI som med ett berått mod sett till att förstöra och splittra det socialdemokratiska arbetarpartiet. INGEN har gett Håkan möjlighetr att leda partiet utan ni har suttit som små barn och kastat skit. Jag har aldrig någonsin varit så besviken någon gång. Sedan har du mage att gå ut uttrycka hur DU vill att arbetet skall gå till för att få en ny ledare. Ta ditt ansvar, precis som du krävde av Håkan, och avgå med omedelbar verkan. Jag vet att många kommer att gå ur partiet tack var er. Anders Hedlund, Färjestaden

Peter Strobl sa...

anonym, och lika många om inte fler kommer att stanna kvar eller stå stand by för ngt nytt och för att det finns personer som ANders Johansson som vågar säga det som ska sägas.
Man kan fundera hur demokratiskt vald Håkan Juholt de facto var efter den slutna valprocess som präglade valet. Ett starkt, öppet parti klarar kritik. Internt och externt. Istället har partiet på känt Sovjet manér kväst all obehaglig kriti och hyllat o vår store ledare.
I sak. Håkan Juholt besitter inte tillnärmelsevis de ledaregenskaper för att leda ett parti, ännu mindre leda ett land. Kopplat till det, Juholts mytomaniska drag, så betackar jag mig för den typen av ledare.

Anonym sa...

Peter Srobl. Jag vet inte om du är en sann socialdemokrat. Anders Johansson m.fl. gör inte sken av att vara det så jag betvivlar även dej i den frågan. JAg kan ha fel. Det är så här: Tycka vad man vill om Håkan. Säja vad man vill om Håkan, men ges inte dom rätta möjligheterna att ro båten i hamn, ja då är det också svårt att komma dit. Har man personer som hela tiden sparkar undan årorna när andra försöker att ge mej årorna, ja då går det inte att ro. Så enkelt är det. Socialdemokratin står för vissa saker och är starkt förknippade med vissa ord. Som t.ex. DEMOKRATI, SOLIDARITET, JÄMSTÄLLDHET, RESPEKT, osv men där stora delar av partistyrelsen OCH stora delar av vu, har utryckt i en direkt missnöje dessa ord och innebörden av dom samma. Vad jag menar är att: Man går inte ut i offentligheten och kritserar någon som är vald på ett demokratiskt möte. Finns det problem så tar man väl detta internt och inte i massmedia. Som det har gått till nu så har dessa personer medvetet förstört demokratin. Man har genom sitt agerande smulat sönder den demokratiska process som är så stark i partiet. Detta försvarar du. Man gör definitivt INTE som Anders Johansson gjorde vid ett tillfälle. Skickar sms till höger och vänster m,ed stor kritik mot partiledaren. DETTA är ett brott mot dessa ord som har gjort socialdemokraterna så starka genom alla år. Tack var detta som nu varit så kommer socialdemokratins spricka att vara......TOTAL. Därför ifrågasätter jag dessa personer och deras kompetens att sitta kvar i socialdemokraternas VU. Har dom det MINSTA LILLA FÖRSTÅND, så väljer dom att AVGÅ. Även dessa bör göra det för partiets skull.

Anders Hedlund, Färjestaden

Sven-Olof Järn sa...

Anders Johansson har faktiskt en poäng. Vi måste snabbt få fram en partiledare, så att vi kan börja prata politik, bemöta alliansen och kämpa för en valseger 2014.

Anders Johansson säger också
"På ordinarie partikongress 2013 tar vi lugn och ro ställning till hur framtida valberedningsprocesser ska gå till"

Vi måste visa att vi är "ett" parti, och inte vänster, mitten eller högersocialdemokratiskt.

Peter Strobl sa...

Vilket är kriteriet för en SANN socialdemokrat ?
Du gör felet som alla andra fundamentalister gör inom partiet. Du avgör VAD en socialdemokrat är. Anders Johansson är lika mycket socialdemokrat som jaG och du är. Punkt.
Jag stödjer Anders Johansson och hans kritik. Dessutom vi lever 2012 med allt vad det innebär där kommunikationskanalerna är annorlunda än för 10 år sedan. Man kan ocg får föra fram kritik BÅDE intern och externt.
Det största brott som socialdemokratin ägnat sig åt unnder senare tid är att kväsa det som vi slogs för en gång i historien. Det stavas YTTRANDEFRIHET!
Du pratar om demokrati. Demokrati innfattar ett antal ingredienser, där yttrandefrihet är en hörnpelare.
Vilken demokratisk process pratar vi om? Skojar du? Du gör avsteg från detta epitet i första meningen när DU avgör om jag är en sann socialdemokrat.

Anonym sa...

Jag förstår att Anders Hedlund är en man som håller på traditionerna, det kan vara bra. Men Anders H, fundera en stund på varför man går till pressen? Jag ser två alternativ, man vågar inte öga mot öga och vill skapa sig ett eget utrymme, eller, den interna kritiken tystas så den vägen är stängd. Jag tror båda förekommer men att den senare är vanligast.

Kenneth Ehrnstedt

Sonny sa...

Det viktiga är att hela VU avgår och ställer sina platser till förfogande. Att de får begära förtroendet på nytt om de vill ha samma position igen. Kanske är enda lösningen att man inför partiskatt som vänsterpartiet gjort.

Då slipper vi kanske karriäristerna och opportunisterna. Och får folk med politiskt intresse som vill samarbeta istället.

Anonym sa...

Peter Srobl. Jag vet inte om du är en sann socialdemokrat. Anders Johansson m.fl. gör inte sken av att vara det så jag betvivlar även dej i den frågan. JAg kan ha fel.
Läste du detta som jag skrev. JAG KAN HA FEL. Alltså som dömde jag inte dej. Det jag tar upp är att man har brutit mot den demokratiska process som var när vi på en enhällig kongrees valde Håkan Juholt. Det jag vänder mej mot ÄR: Sättet som vissa ur VU och partistyrelsen agerat i den här frågan. Man har använt sej av sin "kompetens" till att sprida skit, i stället för att sprida vår politik. Detta har INTE gynnat vare sej Håkan eller det socialdemokratiska partiet. Ocj JA, jag tycker att yttrandefriheten är viktig och den ska vi vara rädd om, MEN , det betyder INTE att vi inom socialdemokratin ska gå ut i massmedia och prata skit om varandra. Då tror jag att du har missförstått innebörden av yttrandefrihet.

Anders Hedlund, Färjestaden

Peter Strobl sa...

Men seså, upplys mig VAD är en SANN socialdemokrat?
Jag tolkar dina kommentarer som att du inte stödjer Carin Jämtins ord om högt itak.
Igen gör du ett fundamentalt fel. Du inskränker de facto den yttrandefrihet som människor har slagits för. Det du säger "prata skit" är i mina ögon en öppen och behövlig debatt. Ett öppet parti klarar det . Men företrädare som stipulerar regler för HUR detta ska ske är för alltid tillhörande ett förlorande parti.
Det spelar inge roll om du kan ha fel. Det spelar roll att du överhuvudtaget gör dig till tolkare av VAD en sann socialdemokrat är. Det är det bedrövliga.

Anonym sa...

Var finns visionerna bland socialdemokratern? Ni talar bara om personer o vad de gjort o inte gjort. Fokusera på framtiden o den nya generation av unga föräldrar o barn som skall leva de närmaste 20 åren! Vad vill de ha o vad skall S erbjuda dem. Betong sossar finns det för många som lever efter 11e Budet: så här har vi alltid gjort! Samt 12:e Budet: Så här har vi aldrig gjort! Organisationer som inte har idéer o planer om framtiden överlever inte. De enda vi kan vara säkra på att framtiden är under kontinuerlig förändring o politiken måste anpassa sig till den. S måste inse att det som var varit i nya tider o människor i deras önskningar måste tillgodoses med en politik för framtiden inte hur det var förr!!

Anonym sa...

Ska socialdemokraterna leda Sverige igen krävs en annan partiledare. Jag gick ur ert parti samma dag som Juholt tillträdde. Att ha en ledare som i folkmun kallas för ljugholt, konstant agerar märkligt, och som av mer än 200 000 röstande på aftonbladets hemsida bara får 29 procent av rösterna är inget man vinner val på.

Hur man fått bort honom och vilka chanser han fick tål att diskuteras men han hörde inte hemma på sin post.


Till sist handlar det om att få en ledare som folk vill rösta på och som kan föra ut partiets budskap på ett starkt och tydligt sätt. Alliansen behöver motstånd och då pratar vi bra motstånd.


Ta vara på detta och tillsätt en bra och stark ledare och sluta käbbla så kanske jag liksom många andra hittar tillbaka till socialdemokraterna. Så enkelt är det.

Anonym sa...

Anders
Jag är benägen att hålla med dig.Du är som vanligt klok som en pudel.Snabbt utse ett ny partiledare som alla sluter upp kring.Bland alla de 105.000. bör någon finnas.Dock är jag något skeptisk eftersom ingen given efterträdare ännu har kunnat inskolas så tror jag det blir en övergångsperiod med en erfaren person som åtnjuter stort förtroende inom partiet men på lång sikt dvs efter 2015 finns mycket sannolikt en kommande stjärna som vi utanför partiet inte känner ännu
men som kommer att bli lika stor som partiets stora ledare.En person är relativ ung och därför inte sitter kvar i föråldrade tankar och strukturer.


Free Blogger Templates by Isnaini Dot Com and BMW Cars. Powered by Blogger