måndag 13 februari 2012

Med Stefan Löfvén lyfter vi i opinionen

Jag har, till skillnad från många andra bloggare, inte för vana att kommentera opionionsundersökningar. Nu gör jag ett undantag.

Socialdemokraterna har alltjämt de sämsta opinionssiffrorna någonsin, men de två senaste mätningarna visar på en tydlig vändning. För min del är jag övertygad om att det är ett bestående trendbrott och början på en upphämtning. Med Stefan Löfvén har vi socialdemokrater fått en ordförande som ger arbetsro.

Lugnet och stabiliteten gör att vi kan gå på offensiven på den lokala och regionala nivån. Förslag, initiativ och förbättringsåtgärder kommer inte skymmas av annat. På nationell nivå kommer självförtroendet att växa i takt med att partiordföranden gör säkra framträdanden och är väl påläst vid utspel och attacker på regeringen. Positiva spiraler kommer att skapas.

Vi socialdemokrater kommer även ha bra draghjälp av en sönderkörd regering som har misslyckats med sin viktigaste uppgift: jobben. Sysselsättningsgraden har minskat sedan regeringen tillträdde, arbetslösheten biter sig fast på historiskt höga nivåer och ungdomsarbetslösheten är skyhög. Väljarna kommer att visa sitt missnöje med detta i allt högre utsträckning det kommande året.

Spänningarna kommer att öka inom regeringen. I den näst senaste undersökningen låg Kristdemokraterna, som så många gånger tidigare, under fyraprocentspärren. I den senaste undersökningen var det Centerpartiet som låg under spärren. Att klara ett parti kvar i Riksdagen med stödröster går bra, men inte två. Risken är uppenbar att väljarna flyr båda partierna för att inte riskera en bortkastad röst. Det är ett mardrömsläge för regeringen. Samtidigt finns inget av de röd-gröna partierna i den situationen. Det ger en trygghet.

I takt med att Stefan Löfvén skapar sitt lag av företrädare och sakta men säkert vässar politiken och kommunikationen med partistyrelsen och riksdagsgruppen kommer intresset och nyfikenheten för vårt parti och vår politik öka. Det kommer även det leda till ökat förtroendet bland väljarna.

Sammantaget ser läget mycket bättre ut för vårt parti. Det ska vi ta vara på!

0 kommentarer:


Free Blogger Templates by Isnaini Dot Com and BMW Cars. Powered by Blogger