tisdag 28 februari 2012

Sigtuna är Sveriges snabbast växande kommun

Sigtuna kommuns befolkning ökade med 3,24 procent mellan 2010 och 2011 enligt statistik från SCB. Kommunen är därmed Sveriges snabbast växande kommun. Antalet invånare ökade med 1 339.
 
Sigtuna kommun har under lång tid arbetat aktivt med bostadsbyggande och näringslivsetableringar. Utvecklingen har gått hand i hand med kraftfulla investeringar i utbyggd förskola, skola samt kultur- och fritidsverksamheter. Detta i kombination med det goda läget i ABC-regionen leder till ett stort antal nya invånare och arbetstillfällen.
 
Räknat i antal nya invånare var ökningen stor i jämförelse med andra kommuner i Stockholms län. Sigtuna kommun placerar sig på plats sex i länet över kommuner som i antal invånare ökat mest. De kommuner som hade bättre placeringar har alla 70 000 eller fler invånare, att jämföras med Sigtuna kommuns dryga 41 000 invånare.
 
Ingen annan faktor är en så bra framtidsindikator än en växande befolkning. Att det föds många barn i kommunen och att så många vill flytta hit är i sig ett mycket gott betyg. Vi i kommunledningen ska fortsätta satsa på tillväxt och utveckling så att ekonomin kan stärkas ytterligare och att satsningarna på välfärden kan fortsätta.

1 kommentarer:

Anonym sa...

Fler medborgare men sämre skola, vård och omsorg Anders. Det kan inte vara lätt att se kommunens föräldrar i ögonen utan att skämmas.

Får vi bättre skolresultat om våra 7-åringar får var sin lägenhet?

Vi får hoppas att denna politik är bra för dina rikspolitiska ambitioner för då är det i alla fall någon som är vinnare....


Free Blogger Templates by Isnaini Dot Com and BMW Cars. Powered by Blogger