söndag 6 maj 2012

John Deere valde Sigtuna kommun som plats för sitt nya huvudlager för norra Europa


John Deeres nya terminal i Sigtuna kommun ser till att hela norra Europa förses med reservdelar

Det är viktigt för kommunen att John Deere växer och utvecklas hos oss. Företaget har beslutat sig för att satsa stort i Sigtuna kommun i konkurrens med andra orter. Ännu en gång har vårt oerhört strategiska läge i norra Europa varit avgörande inför en strategisk investering från ett internationellt.

Det är glädjande att John Deeres växande verksamhet ger fler jobb till kommunen. De har anställt nästan femtio ytterligare medarbetare sedan de kom hit 1994.

Under lördagen invigde jag John Deeres nya huvudlager för norra Europa. John Deere finns etablerat i kommunen sedan 1994, då under namnet Timberjack. Valet att etablera sig i Arlandastad, nära Arlanda, föregicks av en noggrann analys av etableringsorter där Sigtuna kommun tävlade med platser i Tyskland, Belgien och Holland.
Här samtalar jag med Gail Leese från Illinois USA, vice VD för John Deeres reservdelsbolag.

John Deeres verksamhet vid huvudlagret för reservdelar i Sigtuna kommun har stadigt vuxit och utvecklats och för några år sedan räckte inte lokalerna till längre. Även denna gång gjordes en analys om vart den bästa framtida lokaliseringen för ett huvudlager för reservdelar för norra Europa är. Flera alternativ, främst i Tyskland övervägdes. John Deere kom även denna gång till slutsatsen att Sigtuna kommun är den bästa platsen att bedriva verksamheten på. Avgörande var bra möjligheter till under-natten-leveranser till nordiska kunder och snabba förbindelser till övriga världen via Stockholm Arlanda Airport.

Sedan 1994 har John Deeres växande verksamhet i Sigtuna kommun också genererat fler arbetstillfällen från cirka 30 personer inledningsvis till idag närmare 80 medarbetare.

I samband med invigningen av de nya lokalerna under lördagen firades också företagets 175-års-jubileum. Under ceremonin talade förutom kommunalrådet Anders Johansson (S) även Brad Skoff, chef för John Deeres anläggning i Sigtuna kommun, Fritz Rheindorf över reservdelsverksamheten i Europa och Gail Leese, vice VD för John Deeres reservdelsbolag.

 Klipper bandet tillsammans med platschefen Brad Skoff

Alla anställda och deras familjer var inbjudna till firandet liksom de största kunderna i Sverige. Sammantaget deltog cirka 130 personer.

0 kommentarer:


Free Blogger Templates by Isnaini Dot Com and BMW Cars. Powered by Blogger