onsdag 3 mars 2010

230 miljoner till NK-expressen och två värmekurer till Märsta station. Moderaterna har gjort sin prioritering!

Idag kommer landstingets revisorer med förödande kritik mot den moderata landstingsledningen spårvagnsbygge i Stockholms city. Moderaterna vill så snabbt som möjligt bygga en ny spårvagnssträckning mellan Sergelstorg och Waldermarsudde. I juni 2010 väntas de första 250 meterna av rälsen vara lagd, mellan Hamngatan och Sergels torg. Sammanlagt beräknas den delen av projektet kosta 228 miljoner plus 45 miljoner i hyra av sex moderna spårvagnar. Projektet har, med rätta, i folkmun fått namnet NK-expressen.

Landstingets revisorer säger idag att projektet är mycket illa hanterat. Moderaternas forcering av projektet för att ha det klart till prinsessbröloppet valdagen har gjort att en korrekt upphandling inte har kunnat genomföras, projektledningen har stora brister och spårvägen blir betydligt dyrare än om man hade tagit den tid på sig som egentligen hade behövts.

Jag tycker det är bra med spårvagnar, men de ska naturligtvis användas i trafiksystemet där de gör mest nytta för pengarna. NK-expressen gör definitivt inte det. De 228 + 45 miljonerna skulle göra betydligt bättre nytta på andra håll i vårt län. Ta till exempel vårt egen Märsta station som skulle ha byggts om totalt. Här kan moderaterna i SL: s styrelse, exempelvis Peter Kockum från Sigtuna stad inte ens ordna med en vänthall. Han har tydligen utlovat två värmekurer på perrongen. De hade behövts den här vintern med kylan och alla inställda tåg, var är de?

Nej, moderaterna har gjort sin prioritering. Det är viktigare att deras kärnväljare på luxuösa Strandvägen ska kunna ta spårvagnen till NK för att shoppa istället för att få ett fungerande kollektivtrafiksystem i vårt län och en fungerande station för märstaborna. Tydligare än så blir det inte. Jag tycker det är illa, Riktigt illa!

0 kommentarer:


Free Blogger Templates by Isnaini Dot Com and BMW Cars. Powered by Blogger