måndag 17 januari 2011

Vattenfall ska få förklara sig om strömavbrotten - hade det inte varit bra med ett eget energibolag?

Under hösten har Sigtuna stad och en stor del av kommunens landsbygd drabbats av flera strömavbrott, varav ett längre 23 december. Detta har inneburit problem för såväl privatperoner som näringsidkare.

Kommunen har inget ansvar för elförsörjningen. Speciellt inte efter att Moderaterna sålde ut vårt kommunala energibolag för 10 år sedan. När vi ser prisutvecklingen på el och fjärrvärme och dessutom nu kan konstaterna betydande brister i kapaciteten att leverera el på ett tillförlitligt sätt så får jag lust att säga; vad var det vi sa! Så går det när man sätter ideologi framför invånarnas och de lokala företagens bästa.

Även om kommunen idag inte har ett enda dugg med elleveranserna att göra har vi i kommunledningen agerat de oacceptabla strömavbrott som drabbat många i vår kommun. Det är Vattenfall som bär ansvaret och det är Vattenfall som ska få förklara sig inför kommunledningen. Jag har kallat till mig representanter för Vattenfall och jag hoppas inte bara de kommer med en förklaring till vad som hänt, utan också med tydliga besked om vad de gör för att det inte ska hända igen!

1 kommentarer:

Anonym sa...

Och vad sa dom?
Mer än att de ville ha mer pengar...


Free Blogger Templates by Isnaini Dot Com and BMW Cars. Powered by Blogger